loadingimg

Wczytuję dane...
  • Klientów online: 2
  • Aktualny czas:
  • Szukaj
szt. na kwotę 0.00 PLN
Manuka Health - Miód Manuka MGO 250+ 500g
    •  
    • poprzedni
    • następny
    •  
Cena: 186,95 PLN
Koszt wysyłki już od: 7.95 PLN
Produkt dostępny!
1 sztuk
  • Manuka Health
  • Producent: Manuka Health
  • Kod producenta: 9421023620692
  • Realizacja zamówienia: 48 godzin

średnia: 5.0  ocen: 1
  • Opis produktu

Nowozelandzki, Aktywny Miód Manuka MGO™ 250+ w 500 gramowym słoiku. Charakteryzuje się wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg (MGO™ 250+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.

Wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem trwałych i cennych właściwości miodu Manuka:

1. pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry
2. wyjątkowo korzystny wpływ na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu  pokarmowego
3. dobroczynny wpływ na układ immunologiczny

Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 500g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.

Naukowo potwierdzone właściwości

Unikalny Miód Manuka MGO™ powstaje dzięki roślinie o nazwie Leptospermum scoparium, rosnącej tylko w Nowej Zelandii. Z początku wyjątkowe właściwości miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach, w właściwe źródło aktywności miodu Manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech.

Po raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że za unikatowe właściwości miodu Manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim methylglyoxal. - Prof. Thomas Henle, Politechnika Drezdeńska, 2008

(zgłoszone do czasopisma Molecular Nutrition and Food Research, w styczniu 2008 roku)

Z powyższych badań wynika, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.